3 redenen waarom Trump een top met Noord-Korea annuleerde

Een historische top zou plaats hebben genomen tussen president Donald Trump en de leider van Noord-Korea Kim Jong Un. Maar, uit woede voor verschillende redenen, heeft Trump deze geannuleerd. De wereldleiders willen niets anders dan een goede relatie tussen de VS en Noord-Korea, deze top was dan ook een uitstekende kans. Dit zijn de hoofdredenen waarom Trump besliste om de top te annuleren. 

De negatieve opmerkingen van Noord-Korea over vice president Mike Pence 

De Noord-Koreaanse Viceminister van Buitenlandse Zaken, Choe Son Hui, noemde Pence ‘stom en onwetend’. Hij noemde hem ook een ‘politieke dummy’. Aan de andere kant, waarschuwde vicepresident Mike Pence de Noord-Koreanen om niet met Trump te spelen. Hij vroeg de Noord-Koreaanse leider om af te stappen van nucleaire wapens. 

De nucleaire Noord-Koreaanse dreiging 

Choe zei dat een ‘nucleair-tot-nucleaire showdown’ het enige alternatief was op de vredesgesprekken. Dus, als Trump Kim Jong Un niet wil ontmoeten, is er een nucleaire oorlog op til. Noord-Korea verdedigt zichzelf door te verkondigen dat de nucleaire wapens waar zij over beschikken enkel ter bescherming dienen en niet om anderen te schaden. Ze gebruiken het tegen een invasie van de VS. 

Trump denkt dat de ontmoeting geen vruchten zal afwerpen 

Noord-Korea heeft z’n nucleaire test site vernietigd om te tonen dat ze geloven in denuclearisatie. Noord-Korea heeft concessies gemaakt en Trump gelooft nog steeds dat de ontmoeting geen positieve uitkomst zal hebben, dus hij annuleerde ze. 

Deze top was een goede kans op het verenigen van de VS en Noord-Korea. Nu dat de top is geannuleerd is de toekomst tussen de VS en Noord-Korea onzeker.