3 redenen waarom socialisme problemen in onze maatschappij kan oplossen

Het verschil tussen rijk en arm is stijgende in onze maatschappij. Dit verschil bedreigd ons bestaan. Mensen zijn altijd op zoek naar winsten en men denkt niet aan anderen in onze maatschappij. Men blijft maar land vernietigen en voor luchtvervuiling zorgen, enkel om winsten te boeken. Socialisme kan hier iets aan doen en dit is waarom.

Geen klassen onderscheid

Men is nu verdeeld in klassen. 1% van de populatie krijgt alle rijkdom en de rest van de bevolking moet hard werken om de rijke mensen nog rijker te maken. 99% van de populatie krijgt niet genoeg geld om te overleven. Het socialisme elimineert deze klasse verschillen. Iedereen zal dus kunnen leven naar behoren.

Democratie

We beweren wel dat we aan democratie doen, maar technisch gezien, doen we dat niet. De interesse van de 1% rijksten staat nog altijd voorop. Ook op het werk is er geen democratie. Socialisme zorgt voor een democratisch systeem waar mensen collectieve beslissingen maken en volledige controle hebben over de economie.

Eerlijk rechtssysteem

Ons rechtssysteem is niet eerlijk. Mensen kruipen nog steeds door de mazen van het net als ze niet correct belasting betalen en mensen worden vermoord in hechtenis. Dit is niet eerlijk. Socialisme zorgt voor eliminatie van de economische divisies en er zal een eerlijk rechtssysteem op poten worden gebracht voor iedereen.

Het lijkt erop dat Socialisme de enige manier is waarop onze maatschappij vooruit kan. Het zal voor een betere levensstijl zorgen en voor een duurzaam klimaat zorgen.